Portfolio

Portfolio

Stoere materialen, vintage chic

Dit jaren '30 huis werd compleet verbouwd inclusief uitbouw, waarbij de karakteristieken van het pand zoveel mogelijk behouden bleven. Het interieur is stoer en luxe met verwijzingen in (vintage)meubels en verlichting naar het midden van de vorige eeuw. Het gebruik van natuursteen en walpoothout geeft hier een prachtige warme sfeer.


+ Uitbouw ontwerp inclusief lichtstraat
+ Lichtplan
+ Keukenontwerp
+ Aankoop vloer, meubels, verlichting, stoffering, kunst
+ Styling

Rust & ruimte

Dit Herenhuis in Amsterdam kreeg een nieuwe badkamer waarbij de beperkte ruimte zo goed moest worden benut. Rust en ruimte waren de belangrijkste uitgangspunten. Eenvoudige grote vormen en rijke materialen zorgen ervoor dat de ruimte niet alleen groter lijkt, maar ook luxe en sfeervol wordt. De sfeerverlichting die dimbaar is maakt dat je hier heerlijk kunt ontspannen.


+ Ontwerp
+ Lichtplan
+ Tegelplan
+ Aankoop van tegels, sanitair, kranen, verlichting
+ Maatwerk douchewand
+ Styling

Keuken met buitenbar

De bewoners houden van koken, maar in hun woning uit 1800 in het Centrum van Amsterdam was er nauwelijks ruimte voor een keuken. Door een smal schiereiland te maken, verdubbelde de werkruimte en opbergruimte. De bar loopt helemaal door naar  het riante dakterras. Direct aan de andere kant van de openslaande ramen bevindt zich een buitenbar van hetzelfde natuursteen als het aanrechtblad. Binnen en buiten vormen een geheel. 

Jaren '30 appartement  krijgt allure terug

In de jaren zeventig was dit Amsterdamse appartement volledig verbouwd waarbij niets meer te zien was van het originele jaren '30 karakter van de woning. De ensuite kasten en deuren waren helemaal betimmerd. Door alle stijlelementen weer terug te brengen uit die tijd, zoals plafondpinten en een mooie visgraatvloer, kreeg dit appartement weer allure.  

Badkamer ensuite

Onderdeel van het jaren '30 appartement is deze badkamer die grenst aan de slaapkamer. Voorheen was deze ruimte een smalle keuken, met daarnaast een kleine slaapkamer. De oorspronkelijke badkamer zat in het midden van de woningen waar geen daglicht naar binnen viel. Om meer daglicht te krijgen in de badkamer, is deze naar de achterkant verplaatst. De toch beperkte kamers werden met elkaar verbonden om meer ruimte te ervaren, deze badkamer loopt door in de slaapkamer. Een muurtje met een stalen constructie met glas zorgt voor privacy. Het bad staat voor het balkon, waardoor je in de zomer haast buiten in bad kunt zitten.

Werkkamer met maatwerkkast

Deze prachtige ruimte met erker kreeg een vintage tafel met Thonet stoelen die al decennia in de familiebezit waren. Ze passen perfect in de ronde vorm van de erker in deze kamer. Die hoekige ronde vormen komen ook terug in het kastontwerp die de vorm van de erker als het ware herhalen. De lamp van Artemide maakt het helemaal af.

Maatwerk keuken met kookeiland

Wanneer een ruimte beperkt is, moet je creatief zijn. Zowel de keuken als de eetkamertafel bevinden zich in deze kamer. Door het kookeiland en de eettafel met elkaar te verbinden paste alles. Het koken aan tafel geeft daarnaast veel gezelligheid tijdens een diner met vrienden. Er was zelfs nog plek voor een kleine bar aan de kant van het balkon waar het heerlijk is koffie te drinken in de vroege ochtendzon. 


Het aanrechtblad van kwartsiet dat hier is gebruikt, is bijzonder in zijn soort en daarnaast erg sterk en goed te onderhouden. 

Douchen in de zon

Het 120 jaar oude huis waar deze badkamer onderdeel van is, werd volledig gestript en verbouwd. Waar eerst een kleine zoldervliering was, kwam een kap tevoorschijn met oude balken. Daardoor was het mogelijk een elektrisch dakraam in de badkamer te maken die ervoor zorgt dat je letterlijk kan douchen in de zon. De hoogte van de badkamer zorgt voor ruimte, de oude balken voor sfeer. De wastafel van marmer geeft karakter aan het geheel. Een fijne plek om te ontspannen.